Shiatsupraktijk Trijntje Rinsma

Aangeraakt worden is een basisbehoefte van de mens
Uit onderzoek is gebleken dat zuigelingen die niet worden aangeraakt zich niet ontwikkelen. Voor een baby is het dus van levensbelang dat hij regelmatig op een gewenste manier wordt aangeraakt. Hieruit mogen we gerust de conclusie trekken dat het ook op latere leeftijd voor de mens erg belangrijk is op een gewenste manier aangeraakt te worden. Dit zowel ten behoeve van het lichamelijk als geestelijk welbevinden.

Ook als therapie is de aanraking een waardevol middel om gezond te blijven of gezondheid te herwinnen. Al in de oudheid was men zich bewust van de helende werking van aanraking en massage. In alle bekende culturen en bij alle volken werd en wordt massage in diverse vormen toegepast om gezondheid en welzijn te bevorderen. 

Even voorstellen…..
Mijn naam is Trijntje Rinsma, geboren in 1964, gehuwd en moeder van twee kinderen. Ruim twintig jaar heb ik gewerkt aan de zakelijke kant van de zorg. Toen bij mijn jongste kind jeugdmigraine werd geconstateerd kwam ik in aanraking met het fenomeen massage. Via Google zocht ik naar manieren om mijn kind te kunnen helpen. Ik ben dit op mijn eigen manier gaan toepassen en mijn zoon is zelfs zover opgeknapt dat hij zonder medicatie kan.

Ik bedacht dat wat goed voor mijn zoon was, ook goed voor anderen zou kunnen zijn. Daarom ben ik mij gaan verdiepen in opleidingen met massage als basisprincipe. Het resultaat van mijn zoektocht is dat u bij mij nu terecht kunt voor shiatsu ryoho, voetreflexologie, dorn, klassieke massage en hotstone massage.

Beter presteren? Laat u masseren!
Een massage luxe? Zeker! Maar als u niet zo lekker in uw vel zit of last heeft van pijn kan een massage vooral ook helend werken. Beide aanleidingen zijn dus een perfect excuus om uw lichaam eens te laten verwennen.

 

back to top
Top of Page